Севгіль Мусаєва про тенденції журналістики

Севгіль Мусаєва про тенденції журналістики.

“У майбутньому метою журналістики буде захищати людей від тієї кількості неперевіреної та фейкової інформації, яка зараз існує”

Головний редактор інтернет-видання Українська правда Севгіль Мусаєва про тенденції журналістики на Семінарі “Академія стратегічних комунікацій: Школа інформаційної безпеки та національно-патріотичного виховання”.

Севгіль Мусаєва
Читати

Звичайно, журналістика змінюється так само, як і змінюється світ. 

Я вважаю, що взагалі ми живемо в такий цікавий час трансформації світу. І в тому числі коронавірус це показав, як ми поступово переходимо в онлайн. Коронавірус лише підтримав цю ситуацію.

Те саме стосується журналістики, яка зараз витримує конкуренцію з соціальними мережами, блогерами. Я думаю, що майбутнє журналістики буде полягати якраз у тому, щоб отримувати такий рівень професійності та фаховості, а також сертифікат професійності та фаховості щодо роботи з інформацією. Тому що, на жаль, кількість інформації збільшується. І я думаю, що у майбутньому мета журналістики буде захищати людей від тієї кількості неперевіреної та фейкової інформації, яка зараз існує.

Я б починала зі шкільної освіти і вводила б цей курс. Найголовніше – це такі навички, які б допомагали дитині відрізняти факти від коментарів і від судження. Це найголовніша навичка, як на мене, яка потім дозволяє не вірити всьому, що говорять політики, не вірити тому, що говорять деякі лідери громадської думки. Тому що в цьому теж може бути багато спекуляцій.

Медіаграмотність, я вважаю, має бути зі школи. Це має бути зі школи і навіть не в університеті. В університеті вже пізно.

Головний редактор інтернет-видання “Українська правда” Севгіль Мусаєва

Севгіль Мусаєва
Севгіль Мусаєва

Підтримай Освітню асамблею! Переходь за посиланням.