Севгіль Мусаєва про те, хто може стати журналістом

Севгіль Мусаєва про журналістику.

“Не думайте, що вам потрібен диплом із журналістики для того, щоб стати журналістом”

Головний редактор інтернет-видання “Українська правда” Севгіль Мусаєва на Семінарі “Академія стратегічних комунікацій: Школа інформаційної безпеки та національно-патріотичного виховання”.

Читати

Я вважаю, взагалі якщо чесно, найкращі журналісти в моєму житті, яких я зустрічала, не були пов’язані з журфаком.
Я це говорю як людина, яка сама закінчила інститут журналістики Київського національного університету. Але насправді я вважаю, це залежить лише від бажання людини розвиватися. І я бачила дуже талановитих журналістів, які закінчували матетаматичні, механіко-математичні або філологічні факультети. І я думаю, якби наприклад у мене був вибір п’ятнадцять чи двадцять років тому, у 2004 році я вступала, тобто п’ятнадцять років тому, я би напевно обирала якусь іншу професію, інший фах, а потім вже розвивалася в журналістиці, тому що це допомогло б бути ще краще обізнаним. Напевно, я б обрала економічний факультет, а потім би рухалася в напрямку журналістики.

Тобто не думайте, що вам потрібен диплом з журналістики для того , щоб стати журналістом. Для того, щоб стати журналістом, вам потрібно цікавитися і мати цю цікавість у рисах свого характеру, жагу до того, щоб розповідати світу якісь речі, які потрібно розповідати, які ви хочете розповідати. І звичайно постійно вчитися. Ну це стосується будь-якого фаху, будь-якої професії. Тому що на мій погляд, найважливіша здібність людини – здібність вчитися та постійно дізнаватися щось нове.

Головний редактор інтернет-видання “Українська правда” Севгіль Мусаєва

Севгіль Мусаєва
Севгіль Мусаєва

Підтримай Освітню асамблею! Переходь за посиланням.